CHONGQİNG, 19 Mart (Xinhua) -- Chongqing belediyesinin ormancılık bürosu tarafından yapılan açıklamada, 2018 yılında bir ağaç koruma kampanyasının başlatılmasından bu yana ağaç kovuklarının tedavisi, koruyucu çitler ve gövde desteklerinin kurulması, yaşam ortamlarının iyileştirilmesi ile ağaçların sağlığına böcek ve hastalık gibi tehditlerin ele alınmasının da aralarında olduğu bir dizi tedbirin benimsendiği kaydedildi. Öte yandan, Chongqing'de teknolojiler aracılığıyla ağaçların korunması da güçlendirildi. Koruma altındaki bazı eski ağaçlar için QR kodlu kimlik kartları oluşturuldu. Sensörler birkaç önemli ağacın yer değiştirmesini, yerleşmesini ve büyümesini de izledi.

Chongqing, 510'dan fazlası 500 yaşın üzerinde olan 25.500'den fazla eski ve değerli ağaca ev sahipliği yapıyor. Çin şehirleri, son yıllarda ülke genelinde eski ve nadir ağaçların korunmasını güçlendirmek ve yönetimini iyileştirmek için çeşitli kampanyalar başlattı. 2021 yılının Mart ayında yerel yönetim, Çin'in güneyinde yer alan Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'nin merkezi Nanning'de 406 yaşında, ölmekte olan bir ağacı, yanına hortumlar koymak ve kuraklık döneminde haftada iki kez sulamak gibi yıllarca süren zorlu çalışmaların ardından yeniden hayata döndürdü. 2020 yılının Aralık ayında, halk, Çin'in doğusunda yer alan Shandong eyaletindeki popüler bir UNESCO Dünya Mirası alanı olan Taishan Dağı'nda yetişen 200'den fazla eski ve değerli ağacın "evlat edinilmesi" için teşvik edildi.

Bangladeş'teki dang humması salgını sinekliklere olan talebi artırdı Bangladeş'teki dang humması salgını sinekliklere olan talebi artırdı
Editör: İRFAN KARSLI