Birliğin verilerine göre, sedanlar, spor arazi araçları (SUV) ve çok maksatlı taşıtlar dahil olmak üzere binek araçlarının perakende satışları, Mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1 artarak 1,62 milyon adedin üzerine çıktı. Birlik, satışların Mayıs'ta Nisan'a göre yüzde 1 oranında arttığını belirtti. Binek araç satışları, yılın ilk beş ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 38,1 artarak 8,36 milyon adedi aştı ve 2011 yılından bu yana tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı.

Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek

Birliğin yaptığı açıklamada, satışlardaki yüksek büyüme düşük baz etkisi ve yeni enerjili araç satışlarının artmasına bağlandı. Lüks otomobil satışları ise Mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13 artış gösterdi. Birlik, lüks otomobil satışlarının 2019'un aynı ayına kıyasla Çin'deki tüketimin iyileştirilmesindeki güçlü büyümeyi yansıtarak yüzde 45 arttığını belirtti.

Editör: İRFAN KARSLI