Çin Kamu Güvenliği Bakanlığı'nın geçen yılın sonlarına doğru özel bir kampanya başlatmasından bu yana yetkililer, tüm ülkede sınır güvenliği açısından tehlike oluşturan eylemler içeren 6 bin 732 suç davasını soruşturdu ve 17 bin 285 şüpheliyi tutukladı. Bu, geçen yılın aynı dönemine göre dava sayısında yüzde 156'lık ve tutuklamalarda yüzde 202'lik bir artışı gösteriyor.

Suç şebekelerini ve perde arkasındaki organizatörleri hedef alan Çin polisi ve sınır yetkilileri, sınır güvenliğini bozan 242 grubu, aktarma istasyonu olarak işlev gören 42 sığınağı, 889 aracı ve yasadışı göçmen çalıştıran 256 kurum ve kuruluşu yakaladı.

'Yangtze Nehri boyunca ilk şehir'de çekilen drone görüntüleri 'Yangtze Nehri boyunca ilk şehir'de çekilen drone görüntüleri

Ulusal Göç İdaresi'nden bir yetkili, Çin polisi ve sınır yetkililerinin, sınır kontrolüyle ilişkili suçlarla mücadeleyi daha da güçlendirip Çin vatandaşlarının ve yabancıların ülkeye girme ve ülkeden çıkma konusundaki meşru hak ve çıkarlarını koruyacağını söyledi.                

Editör: İRFAN KARSLI