CHONGQİNG, 2 Mart (Xinhua) -- 1 Mart 2021'de yürürlüğe giren Yangtze Nehri koruma yasası, Yangtze havzasının su yaşamını koruma alanlarında üreme amaçları nedeniyle avlanmayı yasaklıyor. Ayrıcaaraştırmacılar kritik olarak tehlike altındaki türün yapay üremesi için çaba sarf etti ve daha fazla yerel balıkçı, kendilerini mersin balıklarının korunmasına adadı.

Çok sayıda nehir koruma önlemi kesinlikle meyvesini verdi. Yangtze mersin balıklarının balıkçılık faaliyetleriyle kazara yakalanması ve müdahale edilmesi temelde ortadan kaldırıldı ve nehirde Yangtze mersin balıklarının izlerine rastlandı.

Xi Jinping'den, Çin'in 'ana nehri' Yangtze'nin korunması üzerine mesajlar Xi Jinping'den, Çin'in 'ana nehri' Yangtze'nin korunması üzerine mesajlar
Havadan çekilen fotoğrafta, Çin'in güneybatısında yer alan Chongqing'deki Üç Boğaz Rezervuarı'nda nadir balıklar için bir üreme merkezi görülüyor, 25 Şubat 2022. (Fotoğraf: Tang Yi/Xinhua)
Çin'in güneybatısında yer alan Chongqing'deki Üç Boğaz Rezervuarı'nda nadir balıklar için bir üreme merkezindeki Yangtze mersin balıkları görülüyor, 25 Şubat 2022. (Fotoğraf: Tang Yi/Xinhua)
Çin'in güneybatısında yer alan Chongqing'deki Üç Boğaz Rezervuarı'nda nadir balıklar için bir üreme merkezi görülüyor, 25 Şubat 2022. (Fotoğraf: Tang Yi/Xinhua)
Editör: İRFAN KARSLI