Xinhua

Çin'de yaklaşık 1,24 milyar kişi Kovid-19'a karşı tam aşılandı

BEİJİNG, 20 Mart (Xinhua) -- Çin Ulusal Sağlık Komisyonu (NHC) Sözcüsü Mi Feng, Cumartesi günkü basın toplantısında, ana karada 3,22 milyara yakın Kovid-19 aşı dozu uygulandı...

Abone Ol

BEİJİNG, 20 Mart (Xinhua) -- Çin Ulusal Sağlık Komisyonu (NHC) Sözcüsü Mi Feng, Cumartesi günkü basın toplantısında, ana karada 3,22 milyara yakın Kovid-19 aşı dozu uygulandığını açıkladı. Bir başka NHC yekilisi Lei Zhenglong da Cuma günü itibarıyla 649,16 milyon kişiye takviye doz uygulandığını söyledi. Böylece 60 yaş ve üstündekilerin yüzde 80'inden fazlası en az iki doz aşı oldu.

Aşılanmamış yaşlılara ve takviye doz koşullarını yerine getirenlere mümkün olan en yakın zamanda aşılanmalarını tavsiye eden Lei, araştırmaların takviye dozun ölüm veya hastalığın ağır geçirilmesini önlemede etkili olduğunu gösterdiğini belirtti. Hala şiddetini sürdüren pandemi karşısında tedbirlerin gevşetilmesine karşı uyarıda bulunan Mi Feng, Kovid-19'u önleme ve kontrolüne yönelik mevcut önlemlerin daha hızlı, daha çabuk ve daha sıkı uygulanması çağrısında bulundu. Çin Ulusal İstatistik Bürosu'na göre, Çin'in nüfusu 2021 sonunda yaklaşık 1,41 milyar oldu.