Dünya

Çin'de yaklaşan tatil döneminde yaklaşık 50 milyon tren seyahatinin yapılması bekleniyor

Şirket, Cuma günü yaptığı açıklamada, üç günlük Mezar Süpürme Günü tatilinin ilk günü olan 3 Nisan'da, bir sıçramayla tek günde 14 milyondan fazla kişinin seyahat etmesinin be...

Abone Ol

Şirket, Cuma günü yaptığı açıklamada, üç günlük Mezar Süpürme Günü tatilinin ilk günü olan 3 Nisan'da, bir sıçramayla tek günde 14 milyondan fazla kişinin seyahat etmesinin beklendiğini belirtti. Şirket, ülke içindeki Kovid-19'a yönelik kontrol altına alma çabalarının sonuç vermesi üzerine, insanların tatilde aile ve arkadaşlarını ziyaret etmeyi, bahar gezilerine çıkmayı ve atalarını anmayı tercih etmeleri nedeniyle, seyahat talebinin arttığını bildirdi.

Demiryolu yetkilileri, bu dönemde seyahatlerdeki artışı karşılayabilmek için ulaşım kapasitelerini artıracak. Bu çerçevede, 2019 yılına göre yüzde 10,6 artışla, 10.046 yolcu treni günlük olarak hizmete sokulacak. Qingming Bayramı olarak da bilinen Mezar Süpürme Günü, bu yıl 4 Nisan'a rastlıyor. Hayatını kaybetmiş yakınların ve arkadaşların anıldığı geleneksel bir Çin bayramı olan Qingming Bayramı'nda, çoğu kişi de üç günlük tatili seyahat ederek geçiriyor.