Sağlık

Çin'de virüsün sarstığı Tianjin kenti, yeni bir salgının önüne geçmek için önlemleri sıkılaştırıyor

TİANJİN, 13 Ocak (Xinhua) Bu önlemler kapsamında etkilenmiş bölgelere giren ve çıkan araçlar yerel makamlar tarafından ayarlanacak ve hükümet kontrolü altındaki risk bölgeleri...

Abone Ol

TİANJİN, 13 Ocak (Xinhua) Bu önlemler kapsamında etkilenmiş bölgelere giren ve çıkan araçlar yerel makamlar tarafından ayarlanacak ve hükümet kontrolü altındaki risk bölgelerinin dışındaki kişilerin malzeme teslimi için bu bölgeleri ziyaret etmesi yasak olacak. Belediyenin Kovid-19 önleme ve kontrol merkezi ve etkilenen bölgelerin ilgili önde gelen grupları da, yerel halkın günlük ihtiyaçları için ürün ve malzeme dağıtımını sağlamak amacıyla çabalarını artırma sözü verdi.

Tianjin, salgın önleyici malzemeleri taşıyan araçların sorunsuz geçişini sağlamak için trafik kontrol önlemleri de aldı. Bu tür malzemelerin teslimatını yapan sürücüler ve taşıyıcıların kendilerini sıkı bir şekilde koruması ve gün aşırı yapılan rutin nükleik asit testleri ile sağlık durumlarını günlük olarak izlemeleri gerekiyor. Sürücüler ve taşıyıcıların, başkalarıyla zorunlu olmayan herhangi bir kişisel temastan kaçınması da gerekiyor. Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından Perşembe günü yayınlanan günlük rapora göre, kent Çarşamba günü yerel kaynaklı 41 yeni Kovid-19 vakası kaydetti.