Bölgede bulunan Batı Bin Buda Mağarası ve Yulin Mağaraları'nın da Perşembe günü yeniden açılması planlanıyor. Söz konusu dünya mirası alanlarını yöneten Dunhuang Akademisi'nden yapılan açıklamaya göre, üç bölgeyi ziyaret edeceklerin bilet rezervasyonunu çevrimiçi yapması, girişte vücut ısısı taramasından geçmesi ve sağlık karekodlarını göstermesi zorunlu olacak. Akademiden yapılan açıklamada, yeşil sağlık kodu olmayanların ve vücut sıcaklığı 37,3 santigrat dereceden yüksek olanların mağaralara girişine izin verilmeyeceği kaydedildi.

Akademiye göre, kısa süre önce orta ve yüksek riskli Kovid-19 bölgelerine seyahat edenlerin, varışlarından en geç 48 saat önce yapılmış nükleik asit test sonuçlarının negatif çıktığını kanıtlaması gerekiyor. Ziyaretçilerin, alanı ziyaret ederken maske takması ve en az bir metrelik sosyal mesafeyi koruması gerekiyor. Kapanmadan önce günde en fazla 6 bin kişinin ziyaret edebildiği Mogao Mağaraları'na, yeniden açıldıktan sonra yeni bir ziyaretçi sayısı kotası konulacak.

Çin Ejderha Teknesi Festivali’ne hazırlanıyor Çin Ejderha Teknesi Festivali’ne hazırlanıyor

Üç alan, yerel Kovid-19 vakalarının yeniden ortaya çıkması nedeniyle 20 Ekim'de halkın ziyaretine kapatılmıştı. Eyalet sağlık komisyonuna göre, Gansu eyaletinde iki haftadan uzun süredir yerel yolla bulaşmış yeni Kovid-19 vakası bildirilmiyor. Bin yıllık Mogao Mağaraları, antik dönemde inananlar tarafından kayalara oyulmuş 735 mağarada bulunan çok sayıda antik duvar resimleri ve Budist heykelleri ile geniş bir Budist sanat eseri koleksiyonuna ev

Editör: İRFAN KARSLI