Gıda kaybını ve israfını azaltma ve küresel gıda güvenliğini destekleme teması çerçevesinde düzenlenen konferans, gıda kaybı konusunda çok taraflı diyalog için bir platform oluşturmayı hedefliyor. Dünya genelinde 49 ülke, uluslararası kuruluş, işletme ve sivil toplum örgütünden toplam 150 temsilcinin katıldığı konferansta, gıda kaybı ve israfı konusunda bir girişim başlatıldı.

Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Genel Direktörü Qu Dongyu, konferans sırasında video bağlantısı aracılığıyla yaptığı konuşmada, dünya genelinde üretilen gıdaların yüzde 14'ünün hasat ile perakende satış arasındaki süreçte israf edildiğine işaret etti.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, Ulusal Gıda ve Stratejik Rezervler İdaresi ve Shandong Eyalet Yönetimi tarafından ortaklaşa düzenlenen üç günlük etkinlik, hem çevrimiçi hem de çevrimdışı olarak yapılıyor.

Editör: İRFAN KARSLI