BEİJİNG, 21 Ağustos (Xinhua) -- Çin'de seyir halindeki bir yolcu uçağında 820 gram ağırlığında prematüre bir bebek dünyaya geldi. Doğum sancısı başlayan kadına, uçakta bulunan üç sağlık görevlisi hızla müdahale etti. Hastaneye kaldırılan bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Haber, Salı günü Çin devletine ait Çin Medya Grubu'nun WeChat hesabından yayımlandı. Habere göre, Çin'in güneyindeki Hainan eyaletinde bir hastanede yenidoğan hemşiresi olarak çalışan Chen Shanshan, 3 Ağustos'ta Haikou'dan Beijing'e giden uçakta seyahat ediyordu. Uçakta acil tıbbi yardım çağrısı yapılması üzerine derhal harekete geçen Chen, sancılanan annenin 25 haftalık prematüre bir bebek dünyaya getirdiğini gördü. Bebek, embriyonik zarla kaplı olarak dünyaya gelmişti. Chen vakit geçirmeden bebeğin tedavisine başlarken uçaktaki yolcular arasında bulunan iki doktor da yardıma koştu.

Çin'de Güz Ortası Festivali tatilinde 74 milyon tren yolculuğu yapılması bekleniyor Çin'de Güz Ortası Festivali tatilinde 74 milyon tren yolculuğu yapılması bekleniyor

İçinde bulunduğu zar, bebeğin nefes almasını engellediği için hızla müdahale edilmesi gerekiyordu. Bebek zardan çıkarıldığında rengi solmuş, nefes almıyor ve nabzı atmıyordu. Bebeğe kalp masajı yapan ve oksijen desteği veren hemşire Chen, mürettebattan bebeği sıcak tutmak için bir sıcak su şişesi ve kabin çantası istedi. Chen ve doktorların çabaları sayesinde yenidoğan bebeğin kalp atış hızı normale döndü. Uçak, Çin'in orta kesimlerindeki Hunan eyaletindeki bir havaalanına acil iniş yaptı. Hastaneye ulaşana kadar bebeğe eşlik eden Chen, bebek acil servise kabul edilene kadar yaklaşık bir buçuk saat boyunca kalp masajı yapmaya devam etti. Daha sonra Chen ile video görüşmesi yapan bebeğin babası, minik kızının 15 gün içinde 50 gram daha aldığını söyledi ve Chen'e olan minnettarlığını ifade etti. Havayolu şirketi de Chen'e zamanında, etkili ve profesyonel yardımından dolayı bir teşekkür mektubu gönderdi.

Kaynak: rss