Bir basın toplantısında konuşan Çin Ekoloji ve Çevre Bakanlığı yetkilisi Wu Xianfeng, 2021 sonuna kadar Çin'in kuzeyindeki Beijing-Tianjin-Hebei bölgesi ile Fenhe-Weihe Ovası'nda 28 milyondan fazla hanenin ısınmada kömür kullanımından temiz enerjiye geçmesinin beklendiğini söyledi.

Bu rakamın geçen yılın sonunda yaklaşık 25 milyon olduğunu belirten Wu, temiz ısınmanın Çin'de hava kalitesinin iyileştirilmesine yaklaşık yüzde 30 katkı sağladığına işaret etti. Wu, Çin'in yeterli temiz enerji temini için doğalgaz fiyatlarına istikrar kazandırılmasına yönelik önlemlerini artıracağını ve destek politikalarını kırsal alanlara ve düşük gelirli kesimlere yönlendireceğini sözlerine ekledi.

Temiz enerjiye geçiş Çin'in hava kirliliğini önleme yaklaşımlarından birisini oluşturuyor. 2020 yılında Çin'de ortalama ortam partikül madde konsantrasyonu veya PM2.5, 2015 yılındaki seviyesine göre yüzde 28,3 gerilerken hava kalitesinin iyi olduğu günlerin yüzdesi 2015 yılına göre 5,8 yüzde puan artış kaydetti.

Çin'in gençlik yapay zeka inovasyon yarışması finallerinde 7.000 kişi yarışıyor Çin'in gençlik yapay zeka inovasyon yarışması finallerinde 7.000 kişi yarışıyor

Editör: İRFAN KARSLI