Dünya

Çin'de sular altında kalan elektrik santralinde bir kişi öldü, sekiz kişi hala mahsur

CHENGDU, 13 Ocak (Xinhua) -- Çarşamba günü saat 13.40 sıralarında meydana gelen sel baskını yüzünden elektrik santralinde bakımdan sorumlu 11 görevli mahsur kaldı. Saat 21.00'...

Abone Ol

CHENGDU, 13 Ocak (Xinhua) -- Çarşamba günü saat 13.40 sıralarında meydana gelen sel baskını yüzünden elektrik santralinde bakımdan sorumlu 11 görevli mahsur kaldı. Saat 21.00'e kadar iki görevli kurtarıldı, bir görevlinin ise öldüğü doğrulandı.

Elektrik santrali çevresindeki bazı binalar ve araçlar da sular altında kaldı ve yakındaki bir ulusal karayolunun bir bölümünde trafik sekteye uğradı. Mahsur kalan görevlileri kurtarmak için 400'den fazla kişi sevk edildi ve 150 bölge sakini tahliye edildi.

Çin Acil Durum Yönetimi Bakanlığı, kurtarma çalışmalarına rehberlik etmek ve kazanın nedenini araştırmak için bir çalışma grubu gönderdi. Acil Durum Yönetimi Bakanı Huang Ming, kayıpların kesin sayısının belirlenmesi için çaba gösterilmesi ve kurtarma çalışmalarının tam güçle sürdürülmesi çağrısında bulundu. Huang, ikincil kazaları önlemek için elektrik santrali ve çevredeki alanlarda güvenlik değerlendirmesi yapmak için de çaba gösterilmesi gerektiğini söyledi.