Cumartesi günü düzenlenen su tasarrufu konulu bir forumda konuşan Mingzhong, geçen yıl itibarıyla 350 milyon mu arazide yağmurlama ve damla sulama gibi yüksek verimli su tasarrufu sağlayan sulamaya yönelik tedbirlerin uygulamaya konulduğunu söyledi. Chen, Çin'in 1949'da 240 milyon mu olan fiili sulama alanlarının günümüzde 1,04 milyar mu'ya yükseldiğini ve bunun da Çin'i dünyanın en geniş sulama alanlarına sahip ülke konumuna getirdiğini söyledi.

Sulama alanlarının Çin'in ekilebilir arazilerinin yaklaşık yüzde 50'sini oluşturduğunu söyleyen Chen, söz konusu alanlarda ülkenin tahıl üretiminin yüzde 75'inin ve endüstriyel bitkilerin yüzde 90'ından fazlasının üretildiğini sözlerine ekledi. Chen ayrıca, sulama alanlarının genişlemesi, sulama olasılığının artması ve tahıl üretimindeki istikrarlı artış göz önüne alındığında, su tasarrufu sağlayan sulamanın geçen 30 yılda Çin'in tarımsal su tüketiminin genel istikrarının korunmasındaki önemli rolüne dikkat çekti.

Çin'in tarımsal su tasarrufu çalışmalarında sorunların ve zayıf halkaların var olmayı sürdürdüğünü kaydeden Chen, büyük ve orta ölçekli sulama bölgelerinde tesislerin modernizasyonu çabalarının artırılması, akıllı sulama bölgelerinin inşasının hızlandırılması ve tarımsal su fiyatlandırmasında reform yapılması çağrısında bulundu.

BRICS Küresel iklim değişikliğiyle mücadelede sağlam bir temel oluşturuyor BRICS Küresel iklim değişikliğiyle mücadelede sağlam bir temel oluşturuyor

Editör: İRFAN KARSLI