Genel

Çin'de spor ve geleneksel kültürü birleştiren festival!

Çin'de Chongyang Festivali olarak da bilinen Çifte Dokuz Festivali kapsamında Pazar günü Çin'in güneybatısındaki Guizhou eyaletinde yaklaşık 10 bin kişi dağcılık faaliyetlerin...

Abone Ol

Çin'de Chongyang Festivali olarak da bilinen Çifte Dokuz Festivali kapsamında Pazar günü Çin'in güneybatısındaki Guizhou eyaletinde yaklaşık 10 bin kişi dağcılık faaliyetlerine katıldı.

Festival, ülkenin her köşesindeki yaşlılarla ilgilenmek ve onlara saygı için bir fırsat sunuyor.

Longli'de düzenlenen bir etkinliğe katılanlardan biri 72 yaşındaki Wang Yinfeng, "Çifte Dokuz Festivali'nde her yıl tırmanışa çıkmak benim için bir alışkanlık haline geldi. Bu yüzden etkinliklerin düzenlendiğini duyduğumda, hemen kaydoldum ve hazırlığımı yaptım," dedi.

Bu yıl katılımcılar arasında 7'den 70'e her yaştan insan bulunuyor.

Kitle sporları için bölge spor bürosu departman direktörü Jing Qiwei, "Dağ tırmanışı yapmak geleneksel kültürü yaşatmak için iyi bir yol," dedi. Spor aktivitelerinin savunuculuğunu yaparak ve spor etkinlikleri düzenleyerek geleneksel kültürü tanıtmak istediklerini söyleyen Jing'e göre, faaliyetler 2017 yılında başladı ama bu yıl ilk defa tüm eyaleti kapsıyor.

Jing, "Çin ekonomik olarak geliştikçe ve halkın yaşam standartları iyileştikçe insanlar sağlıklarına daha fazla önem veriyor ve geleneksel festivallere katılıyorlar," diyor.

Katılımcılardan Ban Zhongyi ve eşinin, oğullarını da etkinliğe getirdiğini söyleyen Jing, "Onu dışarı çıkarıp egzersiz yaptırmayı ve geleneksel kültürümüzü öğrenmesini sağlamayı planladık," diyor.

Jing, geleneksel kültürü kutlamak için spor etkinlikleri düzenleyerek bir taşla iki kuş vurulabileceğini vurguluyor. Katılımcılar hem vücutlarını kuvvetlendirme fırsatı buluyorlar, hem de geleneksel kültür anlayışlarını geliştiriyorlar.

Jing, büronun faaliyetlerini yayınlamak için Guizhou Radyo ve Televizyon İstasyonu ile ilk kez işbirliği yaptıklarını da sözlerine ekledi. Yerel yönetimden bir yetkili olan Ba Lianli, "Gelecekte daha fazla katılımcı çekebilmek için içeriği zenginleştirerek faaliyetleri daha iyi hale getirmeye kararlıyız" dedi.