Çin

Çin'de sonbaharın ilk günü yoğun hasatla başladı

Abone Ol

BEİJİNG, 8 Ağustos (Xinhua) -- Çin'in ay takvimine göre, bu Salı günü sonbaharın başlangıcına işaret ediyor. Çin'in farklı bölgelerindeki çiftçiler, "Liqiu" olarak da adlandırılan sonbaharın bu ilk gününde hummalı bir şekilde hasat yapıyor.Çin'in güneybatısındaki Guizhou eyaletine bağlı Cengong ilçesinin Zhuxi kasabasında yer alan hibrit çeltik tohumu üretim üssünde bir araca çeltik yükleyen bir çiftçi, 7 Ağustos 2023. (Fotoğraf: Tang Peng/Xinhua)

Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletine bağlı Huaying şehrinin Yongxing kasabasında bulunan bir tarım arazisinde mısır hasadı yapan bir biçerdöver, 6 Ağustos 2023. (Fotoğraf: Qiu Haiying/Xinhua)

Havadan çekilen fotoğrafta, Çin'in orta kesimlerindeki Hunan eyaletinde yer alan Zhangjiajie şehrinin Wulingyuan bölgesindeki bir çay bahçesinde taze çay yaprakları toplayan çiftçiler görülüyor, 7 Ağustos 2023. (Fotoğraf: Wu Yongbing/Xinhua)

Havadan çekilen fotoğrafta, Çin'in doğusundaki Jiangsu eyaletinin Kunshan şehrinde bulunan modern tarım parkındaki çeltik tarlasında zararlı otları ayıklayan çiftçiler görülüyor, 7 Ağustos 2023. (Fotoğraf: Wang Xuzhong/Xinhua)