GUANGZHOU, 14 Eylül (Xinhua) -- Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletinde yerel yetkililer, yağmurların tetiklediği sel nedeniyle bir timsah çiftliğinin duvarında oluşan çatlaklardan kaçan 44 timsahı yakaladı. Maoming kenti tanıtım departmanının verdiği bilgilere göre, timsahlar Pazartesi günü sabah saatlerinde kente bağlı Beijieluo köyünde, Haikui Tayfunu'nun tetiklediği sağanak yağışlar ve sel yüzünden timsah çiftliğinin duvarında oluşan iki çatlaktan kaçtı.
Yerel yönetim o andan itibaren polis, milis güçleri, itfaiyeci ve profesyonel timsah avcılarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 1.000 kişiyi gece gündüz arama yapmaları için seferber etti.

Çin, Güz Ortası Festivali'ne hazırlanıyor Çin, Güz Ortası Festivali'ne hazırlanıyor

Perşembe günü saat 15.00 itibarıyla 44 timsah yakalandı. Ancak, kaçan timsahların tam sayısı bilinmiyor. Departman, henüz herhangi bir timsah saldırısının bildirilmediğini kaydetti. Duvardaki çatlakların oluşmasından önce çiftlikte ikisi yavru olmak üzere 71 Siyam timsahı yaşıyordu. Yetkililer, çiftlikte kalan timsahların sayısından emin olmak için havuzun suyunu boşaltmaya devam ediyor.

Editör: Şeymanur Erbay