Dünya

Çin'de polis yasadışı yollarla satışı yapılan yaklaşık 14 bin kurutulmuş denizatı ele geçirdi!

Dongxing kentinden Guangdong eyaletinin merkezi olan Guangzhou'ya giden bir otobüste 30 Ekim’de polis tarafından yapılan rutin kontrolde, yaklaşık 17 kg ağırlığında, 13 bin 99...

Abone Ol

Dongxing kentinden Guangdong eyaletinin merkezi olan Guangzhou'ya giden bir otobüste 30 Ekim’de polis tarafından yapılan rutin kontrolde, yaklaşık 17 kg ağırlığında, 13 bin 991 adet kurutulmuş denizatı ele geçirildi.

Rapora göre, Dongxing kentinde kurutulmuş denizatı ürünleri satın almak için 20 bin Yuan’ın (yaklaşık 3 bin 26 ABD Doları) üzerinde ödeme yapan şüpheli, ürünleri satmak için Guangzhou'ya geri getirmeyi planlıyordu.

Konuyla ilgili yasal prosedürleri karşılayamayan şüpheli, yabani hayvan ürünlerini satın aldığı şüphesiyle gözaltına alındı.

Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme kapsamında korunan denizatları, ancak yasal evrakların sağlanması durumunda ithal veya ihraç edilebiliyor.

Çin'de, nesli tükenmekte olan yabani hayvanlardan ve bitkilerden yapılan ürünleri, yasadışı olarak ithal eden, ihraç eden veya kaçıranlara, ilgili yasa ve yönetmeliklere göre cezai işlem uygulanıyor.