Yurt

Çin'de Ocak-Eylül döneminde 94,94 milyon kişi doğal felaketlerden olumsuz etkilendi

Doğal felaketler yılın ilk dokuz ayında evleri ve mahsulleri tahrip etmek suretiyle 286,4 milyar yuan (yaklaşık 44 milyar ABD doları) doğrudan ekonomik kayba neden oldu. Aşırı...

Abone Ol

Doğal felaketler yılın ilk dokuz ayında evleri ve mahsulleri tahrip etmek suretiyle 286,4 milyar yuan (yaklaşık 44 milyar ABD doları) doğrudan ekonomik kayba neden oldu. Aşırı hava olaylarından kaynaklanan felaketler ağır kayıplara yol açtı. Bakanlığın verdiği bilgilere göre, Çin'de yılın ilk üç çeyreğinde 39 tane ağır yağış meydana geldi ve bu yağışlar başta Henan ve Shaanxi eyaletlerinde olmak üzere sellere ve su baskını yüzünden yol kapanmalarına neden oldu.

Deprem, tayfun, kuraklık, kar felaketleri ile orman yangınları da çeşitli boyutlarda hasarlar yarattı. Bununla birlikte, doğal felaketlerin geçtiğimiz dokuz ayda neden olduğu toplam etki, geçtiğimiz beş yılın aynı dönemlerine göre daha küçük olurken, doğal felaketlerden etkilenen nüfus ve doğrudan ekonomik kayıp, son beş yılın aynı dönemlerinin ortalamasının sırasıyla yüzde 31 ve yüzde 14 altında kaldı.