Suudi Arabistan 10-12 Eylül'de küresel yapay zeka zirvesine ev sahipliği yapacak Suudi Arabistan 10-12 Eylül'de küresel yapay zeka zirvesine ev sahipliği yapacak

CPCA tarafından yayınlanan verilere göre, Nisan ayında sedanlar, spor amaçlı araçlar ve çok amaçlı araçlar dahil olmak üzere binek otomobillerin perakende satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,4 artışla yaklaşık 1,61 milyon adete yükseldi. CPCA, Nisan ayında söz konusu rakamın Mart ayına göre yüzde 8,3 düştüğünü de kaydetti.

Binek otomobil satışları yılın ilk dört ayında 6,7 milyon adete ulaşarak bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 50,7 artış gösterdi. Bu artış, CPCA'in perakende satışları izlemeye başladığı 2005'ten beri görülen rekor bir sıçramaya işaret ediyor. CPCA, yüksek büyümeyi düşük baz etkisine bağlıyor.

Lüks otomobil satışları Nisan ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 30 arttı. CPCA, lüks araç satışlarının 2019'un aynı ayına kıyasla yüzde 50 artış kaydettiğini ve bu durumun Çin'de tüketim artarken güçlü bir büyümeyi yansıttığını kaydetti.  

Editör: İRFAN KARSLI