Bilim ve teknoloji

Çin'de nesli tükenmekte olan yeni bir orkide türü keşfedildi

WUHAN, 3 Aralık (Xinhua) Bu tür ilk olarak 2014 yılında Çin'in orta kesimindeki Hubei eyaletinin Yichang şehrindeki Çin Bilimler Akademisi'ne bağlı Wuhan Botanik Bahçesi'nden...

Abone Ol

WUHAN, 3 Aralık (Xinhua) Bu tür ilk olarak 2014 yılında Çin'in orta kesimindeki Hubei eyaletinin Yichang şehrindeki Çin Bilimler Akademisi'ne bağlı Wuhan Botanik Bahçesi'nden araştırmacılar tarafından bulunmuş ve yeni bir tür olduğundan kuşkulanılmıştı. Wuhan Botanik Bahçesi'nden yapılan açıklamada araştırmacıların, türü yıllarca izledikten ve örneklerini benzer türlerle morfolojik olarak karşılaştırdıktan sonra, nihayetinde bunun yeni bir orkide türü olduğu sonucuna ulaştılar ve yeni türü şeklinden yola çıkarak adlandırdılar.

Çinli araştırmacılar daha sonra aynı türü, ülkenin güneybatısındaki Guizhou eyaleti ve orta kesimdeki Hunan eyaleti dahil olmak üzere Çin genelinde başka bazı yerlerde de buldu. Bulgular Phytotaxa dergisinde yayınlanırken yeni türün tip örnekleri botanik bahçesinde tutuluyor. Çiçek açan bitkiler arasında ikinci büyük familya olan orkide familyasının dünya genelinde yaklaşık 28 bin türü bulunuyor ve nesli tükenmekte olan bitki türleri arasında sayılıyor. Wuhan Botanik Bahçesi, söz konusu familyanın çeşitli karasal ekosistemlere geniş biçimde dağıldığını açıkladı. Wuhan Botanik Bahçesi, yeni türün bulunmasının orkidelerin çeşitliliğinin araştırılması ve korunması açısından büyük önem taşıdığını da kaydetti.