Yurt

Çin'de Nanjing Katliamı kurbanları için ulusal anma töreni düzenlendi

NANJİNG, 13 Aralık (Xinhua) Çin'in doğusundaki Jiangsu eyaletinde yer alan Nanjing'de düzenlenen törende, kış soğuğuna rağmen binlerce kişi salgın önleme protokollerine riayet...

Abone Ol

NANJİNG, 13 Aralık (Xinhua) Çin'in doğusundaki Jiangsu eyaletinde yer alan Nanjing'de düzenlenen törende, kış soğuğuna rağmen binlerce kişi salgın önleme protokollerine riayet ederek yakalarında beyaz çiçeklerle hazır bulundu ve taziyelerini iletti. Saat tam 10:01'de sirenler çalmaya başladı ve şehirde hayat durdu. Şehir merkezindeki sürücüler arabalarını durdurarak kornalarını çaldı; yayalar, hayatını kaybedenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Gençler bir barış bildirisi okudu ve yurttaş temsilcileri Barış Çanı'nı çaldı.

Barışı simgeleyen beyaz güvercinler, Japon İstilacıların Nanjing Katliamı Kurbanlarını Anma Salonu'nun meydanına salındı. Nanjing Katliamı, 13 Aralık 1937'de Japon birlikleri şehri ele geçirdiğinde gerçekleşti. İkinci Dünya Savaşı'nın en vahşi olaylarından biri olarak tarihe geçen katliamda, Japon birlikleri altı hafta boyunca 300.000'den fazla Çinli sivil ve silahsız askeri öldürdü. 2014 yılında Çin'in en üst düzey yasama organı, 13 Aralık'ı Nanjing Katliamı kurbanları için ulusal anma günü olarak belirledi. Katliamdan sağ kurtulabilenlerden 11'i daha bu yıl vefat etti ve katliamdan kurtularak hayatta kalanların sayısı 61'e düştü.