BEİJİNG, 17 Ocak (Xinhua) 2022 Bahar Festivali nedeniyle seyahat yoğunluğunun 17 Ocak'ta başlaması ve 25 Şubat'a kadar devam etmesi bekleniyor. Chunyun olarak da bilinen 40 günlük seyahat sezonu boyunca çok sayıda Çinli, bu yıl 1 Şubat'a denk gelen Çin Yeni Yılı yani Bahar Festivali'nde aileleriyle biraraya gelebilmek için seyahat edecek.

Çin'in kuzeybatısındaki Shaanxi eyaletinin merkezi Xi'an'da bulunan Xi'an Kuzey Tren İstasyonu'nun platformuna dezenfektan sıkan personel, 16 Ocak 2022. (Fotoğraf: Tao Ming/Xinhua)

Çinli yetkililer, güvenli bir Bahar Festivali tatili için Delta ve Omicron varyantları taşıyan yurtdışı kaynaklı vaka artışının neden olduğu çifte zorluk karşısında Kovid-19 önleme ve kontrol uygulamalarını artırdı. Kovid-19 dünyayı kasıp kavururken, dış kaynaklı vaka riski de büyüyor. Ulusal Sağlık Komisyonu'na (NHC) göre, Bahar Festivali seyahat yoğunluğu ile birlikte bölgeler arası seyahat artacak ve bu da salgın önleme ve kontrol durumunu daha karmaşık hale getirecek. Bununla birlikte, Çin bazı bölgelerde görülen salgınları zamanında kontrol altına almayı başardığı için ülkede son dönemde görülen Kovid-19 vakalarındaki artış genel olarak istikrarlı bir seyir izliyor.

Şanghay'da antik Mısır medeniyetine dair büyük sergi açıldı Şanghay'da antik Mısır medeniyetine dair büyük sergi açıldı
Havadan çekilen fotoğrafta, Çin'in doğusundaki Jiangsu eyaletinin merkezi Nanjing'deki hızlı trenler görülüyor, 16 Ocak 2022. (Fotoğraf: Fang Dongxu/Xinhua)
Çin'in kuzeybatısındaki Shaanxi eyaletinin merkezi Xi'an'da bulunan Xi'an Kuzey Tren İstasyonu'nda çalışan bir personel, 16 Ocak 2022. (Fotoğraf: Tao Ming/Xinhua)

Editör: İRFAN KARSLI