Yurt

Çin'de kırsala dönenlerin refah düzeyi artıyor

Göçmen işçiler, üniversite mezunları ve emekli askerler kırsal bölgelere dönüş yapan belli başlı gruplar arasında yer alıyor. Gazetenin, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'na dayan...

Abone Ol

Göçmen işçiler, üniversite mezunları ve emekli askerler kırsal bölgelere dönüş yapan belli başlı gruplar arasında yer alıyor. Gazetenin, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'na dayandırdığı haberinde Çin'de geçen yıl iş kurmak için yaklaşık 10 milyon kişinin kırsala dönüş yaptığı belirtildi. Bu sayı 2019 yılına göre yüzde 19'luk, son yıllardaysa en büyük artış anlamına geliyor.

Habere göre dönüş yapanların 19 milyondan fazlası kendi memleketlerinde ya da yakınlarında çalışmaya başladı ve bu kişilerin yüzde 20'si ürün yetiştirme ve hayvancılık alanında çalışırken yüzde 50'si küçük fabrika ve işletme kurdu. Ayrıca haberde, geçen yılın Haziran ayı itibarıyla Çin kırsalında inovasyonu ilerletmek ve kırsal bölge işlerini teşvik etmek için yetenekli kişileri bu bölgelere çekmek amacıyla 4.849 teknoloji işleri geliştirme merkezi ve 620.000 işletme kurulduğu da belirtildi.