Çin

Çin'de kazılan antik mezarlar 2000 yıl öncesine dair önemli veriler sağladı

Abone Ol

TAİYUAN, 27 Mayıs (Xinhua) -- Çin'in kuzeyindeki Shanxi eyaletinde 2.000 yıldan daha eskiye dayanan toplam 445 mezarda kazı çalışması yapıldı. Yerel arkeoloji yetkilileri, bu kazılarda o dönemin cenaze törenleri ve diğer uygulamalarının incelenmesi için değerli veriler elde edildiğini söyledi.

Tarihsiz arşiv fotoğrafında, Çin'in kuzeyindeki Shanxi eyaletinin Linfen şehrinde çıkarılan yeşim taşından yapılmış bir yüzük görülüyor. (Fotoğraf: Shanxi Eyaleti Arkeoloji Enstitüsü/Xinhua aracılığıyla)

Tarihsiz arşiv fotoğrafında, Çin'in kuzeyindeki Shanxi eyaletinin Linfen şehrinde çıkarılan bir bronz kılıç görülüyor. (Fotoğraf: Shanxi Eyaleti Arkeoloji Enstitüsü/Xinhua aracılığıyla)

Tarihsiz arşiv fotoğrafında, Çin'in kuzeyindeki Shanxi eyaletinin Linfen şehrinde çıkarılan bir çömlek görülüyor. (Fotoğraf: Shanxi Eyaleti Arkeoloji Enstitüsü/Xinhua aracılığıyla)

Tarihsiz arşiv fotoğrafında, Çin'in kuzeyindeki Shanxi eyaletinin Linfen şehrinde çıkarılan bir bronz kemer kancası görülüyor. (Fotoğraf: Shanxi Eyaleti Arkeoloji Enstitüsü/Xinhua aracılığıyla)