Sağlık

Çin'de kalp ve akciğer nakli yapılan kadın, bir kız çocuğu dünyaya getirdi

CHANGSHA, 16 Aralık (Xinhua) Orta Güney Üniversitesi İkinci Xiangya Hastanesi'nin yaptığı açıklamaya göre, Xiaoying takma isimli kadın, kombine kalp ve akciğer nakli yapıldık...

Abone Ol

CHANGSHA, 16 Aralık (Xinhua) Orta Güney Üniversitesi İkinci Xiangya Hastanesi'nin yaptığı açıklamaya göre, Xiaoying takma isimli kadın, kombine kalp ve akciğer nakli yapıldıktan sonra başarılı bir şekilde bir bebek dünyaya getiren ilk hasta oldu. Kız bebek bir aylık olurken anne ve kızın sağlık durumları iyi. Xiaoying, doğuştan ventriküler ve ikincil pulmoner hipertansiyon yokluğundan muzdaripti. Bu rahatsızlık zamanla Eisenmenger sendromuna dönüştü. Xiaoying, 17 Ekim 2014'te Orta Güney Üniversitesi İkinci Xiangya Hastanesi'nde kombine kalp ve akciğer nakli ameliyatını başarıyla geçirdi ve doktorların yardımıyla iyileşti. Xiaoying bir bebek sahibi olma umuduyla 2020 yılında evlendi.

Hastanedeki doktorlar öncesinde Xiaoying'in hamileliğini ve fetüs gelişimini etkileyen ilaçları kesti, hamilelik ve doğuma hazırlanmasına yardımcı olmak için reddetme önleyici ilaçları ve bağışıklık sistemini baskılama programlarını gerçek zamanlı olarak ayarladı. Hastane ayrıca birçok kez konsültasyon yapmak ve Xiaoying için bir doğum planı hazırlamak amacıyla uzmanları biraraya getirdi. Xiaoying, hamileliğinin 38. haftasında sezaryen ile doğum yaptı ve başarılı bir şekilde kızını doğurdu. Hastane halen Xiaoying ve bebeğinin sağlık durumunu izlemeye devam ediyor.