Yurt

Çin’de ilk kez 'dijital maaş' verildi

Söz konusu uygulama, ülkenin kuzeyindeki Hebei eyaletinde yer alan Xiong’an Yeni Kalkınma Bölgesi’nde hayata geçirildi. Dijital maaş, Xiong’an bölgesinde yürütülen ağaçlandırm...

Abone Ol

Söz konusu uygulama, ülkenin kuzeyindeki Hebei eyaletinde yer alan Xiong’an Yeni Kalkınma Bölgesi’nde hayata geçirildi. Dijital maaş, Xiong’an bölgesinde yürütülen ağaçlandırma projesine katılan işçilere verildi. Yerel makamlardan yapılan açıklamaya göre, söz konusu dijital maaş, dijital Yuan şeklinde dağıtıldı ve ilave işlem ücreti ödenmedi, ayrıca dağıtım süreci daha güvenli şekilde yürütüldü.

Dijital Yuan uygulaması için belirlenen ilk pilot bölgelerden biri olan Xiong’an Yeni Kalkınma Bölgesi’nde, 2019 yılında dijital Yuan uygulaması başlatılmıştı. Mevcut durum itibarıyla, dijital Yuan, bölgede yaşayan insanların günlük yaşamının önemli bir parçası haline geldi. Dijital yuan, yeni enerjili araçların şarj istasyonlarından, süpermarketlere, otellerdeki yeme-içme ve konaklama gibi geniş bir alanda kullanıma sokuldu.

Çin Xiong’an Grubu Dijital Kent Bilimi ve Teknolojisi Şirketi Genel Müdürü Wang Zhen, konuyla ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Xiong’an Yeni Kalkınma Bölgesi’nin inşası kapsamında dijital Yuan daha geniş alanlarda uygulanacak. Bu uygulamanın bölgedeki dijital kent inşasına, akıllı kamu hizmetlerine ve dijital ekonomide yenilik yaratılmasına destek sağlaması bekleniyor.”