2024 Çin Uluslararası Hizmet Ticareti Fuarı'nda sergilenen geleneksel eserler ilgi odağı oldu 2024 Çin Uluslararası Hizmet Ticareti Fuarı'nda sergilenen geleneksel eserler ilgi odağı oldu

BEİJİNG, 18 Nisan (Xinhua) -- Çin'in sınır limanlarında bu yılın ilk çeyreğinde 141 milyondan fazla gelen ve giden yolcu işlemi yapıldı. Çin Ulusal Göç İdaresi'nin Perşembe günü yaptığı açıklamada, bu rakamın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 117'den fazla artışa işaret ettiği belirtildi.

Açıklamada, sınır ötesi seyahatlerin 69,54 milyondan fazlasının Çin anakarasında ikamet edenler tarafından, 59,11 milyondan fazlasının ise Hong Kong, Makao ve Taiwan'da ikamet edenler tarafından gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada, yabancı uyruklular tarafından 13 milyonu aşkın seyahatin gerçekleştirildiği ve 2023'ün aynı dönemine kıyasla yüzde 305'lik artış kaydedildiği belirtildi. İdare ayrıca uçak, tren, gemi ve motorlu taşıtlar gibi ulaşım araçlarıyla yapılan 7,35 milyon sınır ötesi seyahati işlemden geçirdi.

Editör: Şeymanur Erbay