Raporda, Çin'in 2021 yılında, geçen yıla göre yüzde 48'lik artışla, yurtiçi turizmden 3,3 trilyon yuan (yaklaşık 511 milyar ABD doları) gelir elde edeceği belirtildi.

Çin Kültür ve Turizm Bakanlığı'na göre, Kovid-19 pandemisinin etkileri sürerken, 2020 yılında Çin'i, bir önceki yıla göre yüzde 52,1'lik düşüşle, yaklaşık 2,88 milyar yerli turist gezdi.

Ancak insanların seyahat tutkusu yavaş yavaş geri dönüyor. Turizm sektörü, 11 Şubat'ta başlayıp 17 Şubat'a kadar devam eden Çin Bahar Festivali'nde olumlu rakamlar kaydetti. Guangdong, Henan, Jiangsu, Shanghai, Chongqing ve Beijing gibi önemli turistik noktalara gidip gelen turist sayısı, 2019 Bahar Festivali'nde görülen seviyeleri yakaladı veya neredeyse aştı.

Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz

Rapora göre, 2020 yılında, turistik yerlerin hizmet kalitesini artırmak üzere daha bilimsel, teknolojik ve kültürel yeniliklerin uygulanması sonucu turistler, gezilerinden daha yüksek oranda memnuniyet duydukları ifade etti.

Editör: İRFAN KARSLI