HOHHOT, 11 Eylül (Xinhua) -- İç Moğolistan Enerji Grubu, Çin'de büyük ölçekli yeni bir enerji depolama santralinin inşasına başladı. Ülkenin sekizinci en büyük çölü olan Ulan Buh'ta inşa edilecek olan santral, yeni enerji gücünün şebeke bağlantısının iyileştirilmesi amacıyla kurulacak.

Toplam 605.000 kilovat kapasiteye sahip olacak şekilde tasarlanan proje, ülkede inşa edilmekte olan en büyük müstakil enerji depolama santrali olma özelliğini taşıyor. Santral tamamlandığında fotovoltaik enerji tesislerinden şebekeye istikrarlı bir biçimde elektrik sağlanması öngörülüyor.

Çin'in kuzeyinde yer alan İç Moğolistan Özerk Bölgesi enerji bürosu, Ulan Buh Çölü iç bölgesinde inşa edilen ve fotovoltaik enerji üretim tesislerine sahip olan yeni enerji depolama santralinin, yeşil elektrik üretiminin getirdiği ekonomik faydalarının yanı sıra çölleşmeyle mücadeleye yönelik ekolojik ve sosyal faydalarının da olduğunu belirtti.

Çin'deki Kızıl Plaj muhteşem manzaralara ev sahipliği yapıyor Çin'deki Kızıl Plaj muhteşem manzaralara ev sahipliği yapıyor

Maliyeti 2,1 milyar yuanın (yaklaşık 295 milyon ABD doları) üzerinde olan projenin bu yılın sonuna kadar şebekeye bağlanması bekleniyor.

15 milyon mu (1 milyon hektar) alana yayılan Ulan Buh Çölü'nün yaklaşık üçte biri Bayannur şehrinin Dengkou ilçesinde yer alıyor. Bu şehir yılda 3.000 saatin üzerinde zengin bir güneş ışığı kaynağıyla ön plana çıkıyor.

Dengkou'da inşa edilen enerji depolama santrali, yıllık 3,16 milyar kilovat-saat elektrik üretme kapasitesine sahip fotovoltaik güç üretim tesisleriyle yaklaşık 44.600 mu kum alanının ekolojik olarak işlemden geçirilmesini sağlarken, karbondioksit emisyonunun yılda 2,75 milyon ton azaltılmasına da katkıda bulunacak.

Kaynak: rss