CMA CGM Trocadero adlı konteyner gemisi, 399,9 metre uzunluğunda ve 61,3 metre genişliğinde olup, 23 bin TEU (1 TEU, 20 feet'lik konteyneri ifade etmektedir) yük kapasitesine sahip. 22 deniz mili hıza çıkabilen gemi, yaklaşık 220 bin ton yük taşıyabiliyor.

Geminin baş tasarımcısı yardımcısı Zhang Xuanhui'ye göre, gemi, akaryakıtla çalışan konteyner gemilerine kıyasla esas olarak karbon emisyonunu yüzde 20, nitrojen oksit emisyonunu yüzde 85 ve sülfür emisyonunu yüzde 99 azaltabilen sıvılaştırılmış doğal gazla çalışıyor.

Çin ve Seyşeller ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti Çin ve Seyşeller ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti

Bir Asya-Avrupa hattında sefer yapacak olan gemi, Cumartesi günü Kuzey Avrupa'ya doğru yola çıkacak. Küresel deniz taşımacılığı pazarı, 2020'nin ikinci yarısından bu yana hızlı bir toparlanma ve büyüme gösteriyor. Bu çerçevede Çin'de deniz aşırı ve yerli firmalar arasında çeşitli işbirlikleri de hayata geçirildi. Fransız denizcilik şirketi ayrıca, 15 bin TEU yük kapasiteli altı mega konteyner gemisi için Çin'e sipariş verdi. Gemilerin yapımı devam ediyor.

Editör: İRFAN KARSLI