Kültür - Sanat ve Tarih

Çin’de geleneksel Han kıyafeti tekrar moda

Çin’de geleneksel kıyafete ilgi gösterenlerin sayısındaki artışla birlikte ilgili piyasada da hızlı büyüme eğilimi yaşanıyor. Seyahate çıkarken Han kıyafeti giymek, Çinli genç...

Abone Ol

Çin’de geleneksel kıyafete ilgi gösterenlerin sayısındaki artışla birlikte ilgili piyasada da hızlı büyüme eğilimi yaşanıyor. Seyahate çıkarken Han kıyafeti giymek, Çinli gençler arasında artık yeni bir moda haline geldi. Söz konusu geleneksel giysiler, Çin tarihinde esas olarak Hanların yaşadığı bölgelerde yaygın olduğu için Han kıyafeti olarak biliniyor.

Han kıyafeti, önceleri Çin’in geleneksel kıyafet kültürüyle ilgili küçük gruplar arasında yaygınken, bugünlerde gittikçe daha fazla insan tarafından ilgi görüyor. Verilere göre, geçen sene Çin’de Han kıyafetlerinin piyasa değeri 6 milyar 360 milyon yuana (978 milyon ABD doları) ulaştı.

Özellikle bu yıl Han kıyafetine yönelik talep bir hayli arttı. Birçok turistik noktada Han kıyafeti kiralama hizmetleri sunuluyor. Çin’de kısa bir süre önce geride bırakılan Ejderha Kayığı Bayramı sırasında, ülkenin birçok bölgesinde bayram etkinlikleri düzenlendi. Birçok turist de gezilerini Han kıyafeti içinde gerçekleştirdi.