Genel

Çin'de fekal transplant tedavisiyle geniş çaplı bir otizm çalışması başlatıldı

SHANGHAİ, 23 Ocak (Xinhua) Çin'de otizmli çocuklar için fekal mikrobiyota transplantasyonları (FMT'ler) konusunda geniş çaplı bir çalışma başlatıldı. Araştırmaya ülke genelind...

Abone Ol

SHANGHAİ, 23 Ocak (Xinhua) Çin'de otizmli çocuklar için fekal mikrobiyota transplantasyonları (FMT'ler) konusunda geniş çaplı bir çalışma başlatıldı. Araştırmaya ülke genelinde ondan fazla hastane katılıyor. Çalışma şu anda gönüllü ailelerle yürütülüyor. Geçen Haziran ayında Shanghai Onuncu Halk Hastanesi, otizmli 100'den fazla çocuğa FMT uyguladı. FMT'ler, kolondaki bazı "kötü" bakterilerin "iyi" bakterilerle değiştirilmesine yardımcı oluyor. Ön sonuçlara göre, gastrointestinal semptomları olan otistik çocukların yaklaşık yüzde 60'ının semptomları nakil sonrasında daha iyi uyku kalitesi, bağırsak hareketi, davranış ve dil açısından önemli ölçüde düzeldi. Tedavi, birer ay süren toplam dört kurdan oluşuyor. 3 yaşında otizm teşhisi konan 13 yaşındaki bir erkek çocuk, ilk kurundan sonra daha istikrarlı bir ruh hali sergiledi.

İkinci kurundan sonra konuşmasının mantığı önemli ölçüde düzeldi. Dördüncü kurundan sonra doktoruna bir kart yazıp gönderdi. Hastanedeki çocuk doktorlarından Yang Rong, otizmli çok sayıda çocuğun kabızlık, ishal ve gıda alerjileri gibi gastrointestinal semptomlar gösterdiğini söyledi. Çalışma, bir bağırsak mikrobiyota bozukluğunun otizmin gelişiminde önemli bir rol oynayabileceğini kanıtladı. Yang, hastanenin FMT'leri daha fazla örnekle keşfetmek ve plasebo etkisini hariç tutmak için bu çalışmayı başlattığını söyledi. Çalışmaya Shanghai, Shandong, Henan, Hebei, Guangdong ve Hainan'daki ondan fazla hastane katıldı. Gönüllülerin 3 ila 13 yaşları arasında olması ve ishal, kabızlık veya gıda alerjileri gibi gastrointestinal semptomlarla başvurması gerekiyor. Bu belirtilerin en az altı ay sürmüş olması ve son üç ay içinde yaşanmış olması gerekiyor.