BEİJİNG, 10 Eylül (Xinhua) -- Çin'de enerji kanunu taslağı, ikinci kez gözden geçirilmek üzere ülkenin en üst düzey yasama organı olan Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi'nin devam eden oturumuna sunuldu. Salı günü sunulan taslağa ülkenin yeşil, düşük karbonlu enerji dönüşümünün daha da kolaylaştırılması amacıyla rüzgar, güneş, biyokütle, jeotermal, okyanus ve hidrojen enerjileri gibi yenilenebilir enerjinin geliştirilmesi ve kullanımına ilişkin yeni içerikler eklendi.

Çin Ticaret Bakanı Wang: Çin ve AB'nin otomotiv sektörleri için işbirliği kilit öneme sahip Çin Ticaret Bakanı Wang: Çin ve AB'nin otomotiv sektörleri için işbirliği kilit öneme sahip

Taslakta Çin'in yeni türde bir güç sisteminin inşasını hızlandıracağı ve elektrik üretiminin ve şebekesinin koordineli gelişimini güçlendirerek temiz enerjinin sisteme dahil edilmesi, tahsisi ve düzenlenmesi sağlayacağı belirtildi. Taslakta ülkenin yeşil enerji tüketimini teşvikine yönelik bir mekanizma kurarak enerji kullanıcılarını temiz ve düşük karbonlu enerji kullanımına öncelik vermeye teşvik etmesi de yer aldı. Enerji kanunu taslağı Nisan ayında ilk gözden geçirme için ulusal yasama organına sunulmuştu. Taslak, Çin'in enerji gelişimindeki yeni durum karşısında enerji sektörünün temel ve önemli konularına ilişkin hükümler getiriyor.

Kaynak: rss