Ekonomi

Çin'de dijital yuanın pilot kullanımında 87,57 milyar yuanlık işlem hacmine ulaşıldı

BEİJİNG, 18 Ocak (Xinhua) -- Çin Merkez Bankası yetkilisi Zou Lan, Salı günü gerçekleştirilen basın toplantısında yaptığı açıklamada, dijital yuan için toplamda 261 milyon kiş...

Abone Ol

BEİJİNG, 18 Ocak (Xinhua) -- Çin Merkez Bankası yetkilisi Zou Lan, Salı günü gerçekleştirilen basın toplantısında yaptığı açıklamada, dijital yuan için toplamda 261 milyon kişisel cüzdan açıldığını ve pilot senaryoların sayısının 8,08 milyonu geçtiğini söyledi. Zou, Merkez Bankası'nın dijital itibari kur ya da diğer adıyla e-CNY'ye yönelik araştırma ve geliştirme çabalarının teşvik edilmesini sürdüreceğini ve e-CNY'nin perakende hizmetleri, kamu hizmetleri ve diğer durumlardaki pilot kullanımını daha da derinleştireceğini ifade etti.

Çin'in Merkez Bankası'nın dijital para birimini geliştirme çabaları, ilgili çalışmaların ilk kez gerçekleştirildiği 2014 yılında başladı. Ardından, 2017 yılında Merkez Bankası ticari bankalar ile internet şirketleriyle araştırma ve geliştirme konusunda işbirliği yapmak için harekete geçti.