SHANGHAİ, 7 Temmuz (Xinhua) -- Çin'in Shanghai Pilot Serbest Ticaret Bölgesi'ndeki devlete ait bazı işletmeler kısa süre önce kurumsal kullanım için Tesla Model Y araçlardan oluşan bir parti satın aldı. Yerel yetkililerin verdiği bilgilere göre bu, Tesla'nın Çin devletinin satın alımlarına dahil edildiği anlamına geliyor.
Çin (Shanghai) Pilot Serbest Ticaret Bölgesi Lingang Yeni Alanı idaresi, bu hamlenin Lingang'ın devlet satın alımlarında yerli ve yabancı işletmelere eşit davranma taahhüdünü yansıttığını vurguladı.

Anket: Almanların yaklaşık üçte ikisi Çin yapımı otomobil almayı düşünüyor Anket: Almanların yaklaşık üçte ikisi Çin yapımı otomobil almayı düşünüyor

İdareden bir yetkili, bu gelişmenin Lingang'ın iş ortamını güçlendirme ve dışa açıklığı artırma konusunda devam eden çabalarını yansıttığını da belirtti. Geçtiğimiz ay Çin'de önde gelen bir ekonomik güç merkezi olan komşu Jiangsu eyaletinin devlet satın alma internet sitesindeki ilanlarda, Tesla'nın eyaletin yeni enerjili araç satın alma kataloğuna girdiği belirtilmişti. Nisan ayında otomotiv veri güvenliği uyumluluğu konusunda yayımlanan resmi rapora göre Tesla, altı şirket arasında belirlenen kriterleri karşılayan tek yabancı otomobil üreticisi oldu.

Shanghai Finans ve Ekonomi Üniversitesi'ne bağlı Çin Pilot Serbest Ticaret Bölgesi'nin İşbirliği İnovasyon Merkezi'nde uzman olan Sun Yuanxin, "Tesla'nın birçok hükümet satın alma kataloğuna girmesi, Çin'in yerli ve yabancı işletmelere eşit muamelede bulunduğunu gösteriyor. Dışa açık bir Çin pazarı, uluslararası işletmelere daha fazla fırsat yaratacaktır" dedi. Çin Ticaret Bakan Yardımcısı Ling Ji, Mayıs ayında bir yuvarlak masa toplantısı sırasında Çin'in yabancı sermayeli şirketlerin devlet satın alım ihalelerine katılması konusunda açık olduğunu vurgulamıştı.

Editör: Şeymanur Erbay