LİNXİA, 21 Aralık (Xinhua) -- Çin'in kuzeybatısındaki Gansu eyaletinde meydana gelen, eyalette 113 kişinin ölümüne ve 782 kişinin yaralanmasına yol açan 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından, soğuk havanın etkili olduğu bölgede topyekun kurtarma ve yardım çalışmaları devam ediyor.  Yetkililer Çarşamba günü düzenledikleri basın toplantısında, 20.457 hanede yaşayan 87.076 kişinin geçici olarak güvenli bölgelere yerleştirildiğini açıkladı.  Bölgeye ivedilikle çadır, yorgan, katlanır yatak ve neme dayanıklı döşek gibi acil durum yardım malzemeleri gönderildi. Basın toplantısında konuşan eyalet acil durum departmanı yetkilisi Han Shujun, depremden etkilenen kişilere yeterli gıda temin edilmesi ve dondurucu soğuklara karşı koruma sağlanması için bölgeye çörek ve hazır erişte gibi gıda ve yaşam malzemelerinin gönderildiğini söyledi.

1-352Çin'in kuzeybatısındaki Gansu eyaletinin Jishishan ilçesine bağlı Dahe köyündeki bir geçici yerleşim bölgesine ulaşan acil durum yardım malzemeleriyle yüklü tır, 20 Aralık 2023. (Fotoğraf: Ma Xiping/Xinhua)

2-322Çin'in kuzeybatısındaki Gansu eyaletinin Jishishan ilçesine bağlı Dahe köyündeki bir geçici yerleşim bölgesinde bulunan şarj istasyonunda cep telefonlarını şarj eden insanlar, 20 Aralık 2023. (Fotoğraf: Ma Xiping/Xinhua)

Çin'de Güz Ortası Festivali tatilinde 74 milyon tren yolculuğu yapılması bekleniyor Çin'de Güz Ortası Festivali tatilinde 74 milyon tren yolculuğu yapılması bekleniyor

3-297Çin'in kuzeybatısındaki Gansu eyaletinin Jishishan ilçesine bağlı Dahe köyündeki bir geçici yerleşim bölgesinde bulunan aydınlatma düzeneği, 20 Aralık 2023. (Fotoğraf: Ma Xiping/Xinhua)

4-225Çin'in kuzeybatısındaki Gansu eyaletinin Jishishan ilçesine bağlı Shenjiaping köyündeki bir geçici yerleşim bölgesinde kalan insanlara dağıtılan ocaklar, 20 Aralık 2023. (Fotoğraf: Fan Peishen/Xinhua) 

Editör: Şeymanur Erbay