BEİJİNG, 24 Kasım (Xinhua)

Çin Devlet Demiryolları Grubu Limited Şirketi verilerine göre, 1-15 Kasım tarihleri arasında her gün Çin'deki yerel bölgelerden kömür yüklü yaklaşık 86.300 tren yola çıktı. Bu, geçen yıla göre 10.000 trenlik, yani yüzde 13,5'lik artışa denk geliyor. Verilere göre, bu dönemde termal kömürle yüklenen trenlerin ortalama günlük sayısı da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 31,8 artarak 62.900'e yaklaştı.

Afganistan'ı vuran depremin izleri Afganistan'ı vuran depremin izleri

China Energy'ye bağlı olan ve ülkede deniz yoluyla kömür taşımacılığının ana gücü olan nakliye şirketi, Ekim ayı sonu itibarıyla, bir önceki yıla göre yüzde 25,6'lık artışla 170 milyon ton kömür taşıdı. Demir ve deniz yolu taşımacılığı, Çin genelinde kömür nakliyesi için kullanılan ana kanalları oluşturuyor. Demiryolu katarları genel olarak Çin'in kuzeyinde faaliyet gösterirken, trenlerle birlikte çalışan gemiler de kömürü çoğunlukla ülkenin güneydoğusundaki kıyı bölgelerine nakliye ediyor.

Çin'in kış aylarındaki ısıtma sezonuna yönelik kömür tedariğini artırma çabaları kapsamında demiryolu ve denizcilik şirketlerinden nakliye kapasitelerinin tamamını kullanmaları ve elektrik üreticileri ile ısıtma tedarikçilerinden gelen taleplere öncelik vermeleri istendi.

Editör: İRFAN KARSLI