Şirkete göre üç günlük tatil sırasında platform aracılığıyla gerçekleşen işlemler 5,37 milyar adete yaklaştı. Bu işlemlerin toplam değeri ise 2,96 trilyon yuan (yaklaşık 461,99 milyar ABD doları) olarak gerçekleşti. Şirket, ortalama günlük işlem sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 28 oranında arttığını, değerde ise 12 Haziran'dan 14 Haziran'a yüzde 51'lik artış görüldüğünü bildirdi. NUCC'ye göre ülke ekonomisinde ısınma devam ederken; tatil sırasında yemek, turizm ve ulaşım hizmetlerinin tüketiminde önemli toparlanma işaretleri görüldü.

Çin ve Çad ikili ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Çad ikili ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

NUCC'nin verileri, günlük bazda filme alınmış eğlence sektöründeki bazı firmaların işlem sayısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 110, işlem hacmindeyse yüzde 46 düzeyinde artış olduğunu ortaya koydu. Takas merkezi, perakendecilerin de tatil sırasındaki günlük işlemlerinde güçlü tüketim taleplerine dayalı güçlü büyüme bildirdiğini belirtti.

Editör: İRFAN KARSLI