Yurt

Çin'de çay kültürü M.Ö. 400 yıllarına kadar uzanıyor

JİNAN, 1 Aralık (Xinhua) Keşif, Çin'deki çay kültürünün kökenine dair fiziksel kanıtların, Savaşan Devletler Dönemi'nin (M.Ö. 475-221) ilk aşamalarına, yani M.Ö. 453'ten M.Ö...

Abone Ol

JİNAN, 1 Aralık (Xinhua) Keşif, Çin'deki çay kültürünün kökenine dair fiziksel kanıtların, Savaşan Devletler Dönemi'nin (M.Ö. 475-221) ilk aşamalarına, yani M.Ö. 453'ten M.Ö. 410'a kadarki döneme dayandığını gösterdi. Keşifle birlikte, konuya ilişkin daha önceki araştırmalarda öne sürüldüğü gibi, çayın yaşı 300 yıldan fazla artmış oldu. Demlenmiş çayın kalıntıları olduğu anlaşılan çay örnekleri, Shandong eyaletinde bulunan Zoucheng'deki antik mezarlardan çıkarıldı.

Shandong Üniversitesi'nden profesör Wang Qing liderliğindeki ekip, 2018'in Ağustos ayından Aralık ayına kadar, İlkbahar ve Sonbahar dönemi (M.Ö. 770-476) ve onu takip eden Savaşan Devletler döneminde inşa edilen antik bir kentin kalıntılarında arkeolojik kazılar yaptı. Araştırmacılara göre, devrilmiş porselen bir kapta bulunan karbonize olmuş sap ve yaprak benzeri kalıntıların, daha sonra kuvvetle muhtemel eski çay olduğu kanıtlandı. Akabinde elde edilen veriler, kalıntıdaki kafein ve teanin içeriğinin düşük olduğunu ve hatta olmadığını gösterdi. Bu iki madde suda kolayca çözünebildiğinden, araştırmacılar, keşfedilen çay örneklerinin, eskilerin kaynatıldıktan sonra bıraktıkları posalar olduğu sonucuna vardı. Keşif, Çince yayınlanan Archaeology and Cultural Relics dergisinde yayınlamdı.