Kültür - Sanat ve Tarih

Çin'de bulunan dinozor yumurtası fosili ilgi çekiyor

FUZHOU, 23 Aralık (Xinhua) -- 2000 yılı civarında Çin'in doğusundaki kayalarda keşfedilen embriyo fosili Fujian eyaletindeki Yingliang Taş Doğa Tarihi Müzesi'nde bulunuyor. 17...

Abone Ol

FUZHOU, 23 Aralık (Xinhua) -- 2000 yılı civarında Çin'in doğusundaki kayalarda keşfedilen embriyo fosili Fujian eyaletindeki Yingliang Taş Doğa Tarihi Müzesi'nde bulunuyor. 17 cm uzunluğundaki bir yumurtanın içinde yatan "Bebek Yingliang" ismi verilen embriyonun baş-kuyruk arası uzunluğunun 27 cm olduğu tahmin ediliyor.

Çin'in güneydoğusunda yer alan Fujian eyaletinin merkezi Fuzhou'da bulunan Fujian Bilim ve Teknoloji Müzesi'nde fosilleşmiş bir dinozor yumurtası görülüyor, 22 Aralık 2021. (Fotoğraf: Lin Shanchuan/Xinhua)
Çin'in güneydoğusunda yer alan Fujian eyaletinin merkezi Fuzhou'da bulunan Fujian Bilim ve Teknoloji Müzesi'nde fosilleşmiş bir dinozor yumurtasının modeli görülüyor, 22 Aralık 2021. (Fotoğraf: Lin Shanchuan/Xinhua)
Çin'in güneydoğusunda yer alan Fujian eyaletinin merkezi Fuzhou'da bulunan Fujian Bilim ve Teknoloji Müzesi'nde "Bebek Yingliang" ile ilgili bir basın toplantısı düzenleniyor, 22 Aralık 2021. (Fotoğraf: Lin Shanchuan/Xinhua)