Yurt

Çin'de binlerce yıllık at çiftliğinde yüksek hızlı trenin düdüğü çalacak

LANZHOU, 6 Aralık (Xinhua) 3.000 metrenin üzerinde bir rakıma sahip Shandan At Çiftliği İstasyonu, Lanzhou-Xinjiang hızlı tren hattının üzerinde bulunan Zhangye kentinin Sha...

Abone Ol

LANZHOU, 6 Aralık (Xinhua) 3.000 metrenin üzerinde bir rakıma sahip Shandan At Çiftliği İstasyonu, Lanzhou-Xinjiang hızlı tren hattının üzerinde bulunan Zhangye kentinin Shandan ilçesinde yer alıyor. Daha önce yolcu taşıma hizmeti vermeyen istasyonu genişletme projesi bu yılın Mart ayında başladı. Proje kapsamında istasyona, 1.080 metrekarelik bir alan üzerinde iki platform ve diğer tesislere sahip bir yolcu terminali binası inşa edildi.

Aralarında Lanzhou, Xi'an ve Urumqi'nin de bulunduğu birçok şehre uğrayan sekiz tren artık Shandan At Çiftliği İstasyonunda da duracak. At Çiftliği İstasyonundan binen ilk yolcuların arasında bulunan Yang Yifeng, trenle doğuya doğru beş buçuk saat sürecek bir yolculukla Gansu eyaletinin Tianshui kentine gidiyor. Yang, "Eskiden normal trenlere biner ve Tianshui'den at çiftliğine otobüsle gelirdik; yolculuğumuz 10 saatten uzun sürerdi. Şimdi yolculuk çok rahat hale geldi" dedi.

19 Haziran 2021 tarihinde havadan çekilen bu fotoğrafta, Çin'in kuzeybatısındaki Gansu eyaletinin Zhangye kentinin Shandan ilçesinde bulunan Shandan At Çiftliği'nde koşan atlar görülüyor. (Fotoğraf: Fan Peishen/Xinhua)

Qilian Dağları'nın eteklerinde bulunan Shandan At Çiftliği dünyanın en eski at çiftliklerinden biri. At yetiştiriciliğinin binlerce yıldır bir gelenek olarak devam ettiği çiftlikte, Han Hanedanlığı'ndan (M.Ö. 202-M.S. 220) bu yana at yetiştiriliyor. Tang Hanedanlığı (618-907) döneminde Shandan'daki at sayısı 70.000'in üzerinde bulunuyordu. Geçtiğimiz yıllarda Qilian Dağları'nın ekolojik açıdan korunmasında kaydedilen büyük başarıların ardından Shandan At Çiftliği'nde aktif olarak turizm geliştirme faaliyetleri başlatıldı.

Shandan İlçesi Başkan Yardımcısı Chen Jin, istasyonun açılmasıyla birlikte ülkenin dört bir yanından gelen turistlerin hızlı treni kullanarak çiftliğe kolaylıkla gelebileceğini söyledi. Chen, istasyonun, çevrenin korunması ve Qilian Dağları'nda sürdürülebilir endüstrilerin geliştirilmesi için de önemli bir ulaşım desteği sağlayacağını belirtti.