Çin

Çin'de başlayan 81. Dünya Bilim Kurgu Kongresi ilgi çekici görüntülere sahne oldu

Abone Ol

CHENGDU, 19 Ekim 2023 (Xinhua) -- 81. Dünya Bilim Kurgu Kongresi (WorldCon) Çarşamba günü Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinin merkezi Chengdu'da başladı. "Gelecekle Buluşun" temalı Chengdu WorldCon, 200'den fazla etkinlik, panel ve sergi salonunun yanı sıra Hugo Ödülleri ve 5.000 metrekarelik bir alanı kapsayan temalı sergiler sunarak, bilim kurgu ve kent arasındaki ortak yaşam ilişkisini vurgulayacak. Hugo Ödülü sahibi Liu Cixin ve Robert J. Sawyer gibi isimlerin de aralarında bulunduğu, dünyanın dört bir yanından gelen ünlü bilim kurgu yazarları beş gün sürecek etkinlikte yeni teknolojiye ilişkin bilgilerini ve yeni dünya vizyonlarını paylaşacak.

Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinin Chengdu kentinde düzenlenen 81. Dünya Bilim Kurgu Kongresi’nde (WorldCon) sanal gerçeklik ekipmanı sayesinde uzay manzarasının keyfini çıkaran küçük ziyaretçi, 18 Ekim 2023. (Fotoğraf: Shen Bohan/Xinhua)

Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinin Chengdu kentinde düzenlenen 81. Dünya Bilim Kurgu Kongresi’nde (WorldCon) bir multimedya sanat eserini izleyen ziyaretçiler, 18 Ekim 2023. (Fotoğraf: Shen Bohan/Xinhua)

Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinin Chengdu kentinde düzenlenen 81. Dünya Bilim Kurgu Kongresi’nde (WorldCon) sergilenen dev heykel, 18 Ekim 2023. (Fotoğraf: Tang Wenhao/Xinhua)

Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinin Chengdu kentinde düzenlenen 81. Dünya Bilim Kurgu Kongresi’nde (WorldCon) bilim kurgu temalı ürünler satın alan insanlar, 18 Ekim 2023. (Fotoğraf: Tang Wenhao/Xinhua)