Yurt

Çin'de 40 yıl içinde 78,1 milyar ağaç dikildi

BEİJİNG, 13 Aralık (Xinhua) Bir komisyon yetkilisi yaptığı açıklamada, ülke genelinde gönüllülük esasına dayanan ağaç dikme kampanyasının başlatılmasına ilişkin Aralık 1981'd...

Abone Ol

BEİJİNG, 13 Aralık (Xinhua) Bir komisyon yetkilisi yaptığı açıklamada, ülke genelinde gönüllülük esasına dayanan ağaç dikme kampanyasının başlatılmasına ilişkin Aralık 1981'de kabul edilen kararın, ağaç dikmeyi bütün uygun Çin vatandaşları için sorumluluk haline getirdiğini ve ülkenin daha yeşil hale gelmesine yardımcı olduğunu belirtti. Çin'de 1980'lerin başında yüzde 12 olan ormanlık arazi oranı, bugün itibariyle yüzde 23,04'e, neredeyse iki katına çıkarken, orman stoku hacmi 9,03 milyar metreküpten 17,56 milyar metreküpe ulaştı.

Aynı dönemde kentsel yeşil alan oranı ise yüzde 41,11'e çıktı. Yetkili, "Kampanya, halkın yeşillendirme ve yeşili koruma konusundaki bilincini önemli ölçüde artırdı" diye konuştu. Çin vatandaşları, ağaç dikimi faaliyetlerine, ağaç sahiplenme ve bağış yapma da dahil olmak üzere 50'den fazla şekilde katılabiliyor. Vatandaşlar ayrıca, bu hayır işini 15 eyalette internet üzerinden yapabiliyor.