Çin Kızılhaç Derneği Başkan Yardımcısı Liang Huiling'e göre, 33 binden fazla organ bağışçısı, ölümlerinden sonra yaklaşık 100 bin kişiye hayat verdi. Çin'in doğusundaki Nanjing kentinde organ bağışçılarını anmak ve organ bağışı konusunda toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen bir etkinlikteki konuşmasında organ bağışının, hayat kurtaran ve insanları dayanışmaya teşvik eden bir uygulama olduğunu belirten Liang, organ bağışının sosyal medeniyet ve kalkınmayı vurgulayan soylu bir amaç olduğunu ifade etti.

Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek

Çin, organ bağışı programının pilot uygulamasına 2010 yılında başladı. Çin'deki organ bağışı sürecine ilişkin Çin Organ Nakli Geliştirme Vakfı tarafından Aralık 2020'de yayımlanan 2019 raporuna göre, 2015 yılında milyon kişi başına düşen bağışçı sayısı 2,01 iken 2019 yılında milyon kişi başına 4,16'ya yükseldi. 2011 yılında organ ticaretinin, 2015 yılında ise infaz edilen mahkumlardan organ aktarımının yasaklanmasından sonra gönüllüler Çin'deki tek meşru organ nakli kaynağı haline geldi.

Editör: İRFAN KARSLI