Xinhua

Çin'de 2022'nin sonuna kadar 2 milyon 5G baz istasyonu olacak

BEİJİNG, 8 Mart (Xinhua) -- Xiao halen devam eden "İki Oturum" sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Çin'de şu anda yaklaşık 1,43 milyon 5G baz istasyonu ve 500 milyonun...

Abone Ol

BEİJİNG, 8 Mart (Xinhua) -- Xiao halen devam eden "İki Oturum" sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Çin'de şu anda yaklaşık 1,43 milyon 5G baz istasyonu ve 500 milyonun üzerinde 5G kullanıcısı bulunduğunu söyleyerek Çin'in 6G teknolojisi geliştirmek için plan yapacağını da ekledi.

Xiao, Çin'de sektörün mevcut performansı hakkında sorulan bir soruya cevap olarak, sektörün istikrarına güvendiğini belirterek sektörü gelecekte bekleyen güçlükler arasında ise artan hammadde fyatları, Kovid-19'dan etkilenen lojistik ve dış ortamlarda yaşanan değişiklikleri saydı.

Ülkesinin tedarik zinciri ve sektörel zinciri düzeltmek ve orta ve yüksek kalitede imalata geçişi hızlandırmak için çalışacağını söyleyen Xiao, başta niş pazarlarda uzmanlaşanlar ile son teknolojiye sahip olanlar olmak üzere küçük ve orta ölçekli işletmelerin büyütülmesi için daha fazla çaba sarf edileceğini sözlerine ekledi.

Çin Ulusal Halk Kongresi ile Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı Ulusal Komitesi'nin yıllık toplantıları olan "İki Oturum" Cuma gününe kadar devam edecek.