Dünya

Çin'de 200 milyon yıllık genç dinozor fosili bulundu

Acta Geologica Sinica dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, bulunan örnek yaklaşık 1,7 metre uzunluğunda ve dişlerinin şekli, dinozorun otobur olduğunu gösteriyor. Araştırma...

Abone Ol

Acta Geologica Sinica dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, bulunan örnek yaklaşık 1,7 metre uzunluğunda ve dişlerinin şekli, dinozorun otobur olduğunu gösteriyor. Araştırmanın yazarı olan Yunnan Üniversitesi'nden Bi Shundong, kemik histolojisi incelemelerinin, dinozorun yaklaşık 3 yaşında olduğunu ortaya koyduğunu söyledi. Genç dinozorların kemiklerinin narin olduğunu ve yeryüzü katmanında kolaylıkla korunmadığını vurgulayan Bi, bu yüzden araştırmacıların bu kemiklerin morfolojik özellikleri hakkında çok az şey bildiğini dile getirdi.

Yaklaşık 200 milyon yıl öncesinden genç dinozor fosilinin temsili görseli. (Yunnan Sanat Üniversitesi'nden Wang Xiaodong tarafından çizilen görsel fotoğrafı)

Araştırma ekibi, kemiklerin çoğunun tamamen korunmuş olmasından yola çıkarak, dinozorun selde boğulmuş olabileceği çıkarımında bulundu. Bu fosil örneğinin, sauropod dinozorlarının yeni bir türüne ait olabileceği de ifade edildi.