Genel

Çin'de 17 çocuğu kaçırarak satan kadına idam cezası verildi

Abone Ol

GUİYANG, 25 Ekim (Xinhua) -- Çin'in güneybatısında bulunan Guizhou eyaletindeki Yüksek Halk Mahkemesi, 17 çocuğu kaçırarak para karşılığı satan kadını ölüm cezasına çarptırdı. Guiyang Orta Halk Mahkemesi, Yu Huaying isimli kadını, 1993-1996 yılları arasında 11 çocuğu Guizhou ve Chongqing'den Hebei eyaletinin Handan kentine kaçırmaktan suçlu bularak Eylül 2023'te ölüm cezasına çarptırmıştı.

Yu ve suç ortağı olan şu anda hayatta olmayan bir erkeğin, çocukları kar amacıyla sattığı ortaya çıkmış ve Yu vakit geçirmeksizin kararı temyize götürmüştü. Bunun üzerine Guizhou Eyaleti Yüksek Halk Mahkemesi Kasım 2023'te temyiz duruşması düzenledi. Polisin Yu'nun daha fazla çocuk kaçakçılığı vakasına karıştığını tespit etmesinin ardından Ocak 2024'te mahkeme davanın yeniden görülmesine karar verdi.

Sansasyon yaratan insan kaçakçılığı davasında kaçırılan çocuk sayısı böylece 11'den 17'ye yükselmiş oldu. Mahkeme, çocukların 12 aileden geldiğini ve 5 ailenin ikişer çocuğunun kaçırıldığını, bazı çocukların ise yarı yolda bırakıldıkları belirtildi. Ömür boyu siyasi haklardan men edilen Yu'nun tüm kişisel mülklerine de el konulacak.