Bir snowboard üzerinde bir tepeden kayan küçük bir kız çocuğunu gösteren video yakın zamanda internette viral oldu ve herkesin dikkatini çekti. Yeni yeni yürüyen bu bebeğin annesi olan Fan Xueyin, Xinhua'ya verdiği özel demeçte Yuji'nin ilk kez snowboard yaptığını söyledi. "Ben ve kocam 1980'lerde dünyaya geldik" diyen Fan sözlerini şöyle sürdürdü: "Beijing'de yaşıyoruz ve çalışıyoruz. Birimiz tasarımcı olarak çalışırken diğerimiz internet sektöründe çalışıyor."

İran'daki maden patlamasında ölü sayısı 51'e yükseldi İran'daki maden patlamasında ölü sayısı 51'e yükseldi
Yuji, annesinin yardımıyla snowboardunu ayağından çıkarıyor. (Fotoğraf: Zhang Fan/Xinhua)

Profesyonel atlet olmamalarına karşın Yuji'nin ebeveynlerinin her ikisi de bisiklete binme, kamp yapma ve maraton gibi doğa sporlarını seviyor ve kızlarının doğa faaliyetleri ve kar sporlarına ilgisini uyandırmayı umuyorlar. Anne, "Çin kısa bir süre sonra Kış Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacağı için buz ve kar sporlarını deneme konusunda gerçekten çok istekliyiz" dedi ve ekledi: "Yakın zaman önce ilk kez snowboard yapmayı öğrendik. O yüzden yeni bir şey deneme düşüncesiyle çocuğumuzu da getirdik. Ailemizin felsefesi her zaman çocuğumuzu anne ve babasının yaptığı sporları yapmaya teşvik etmek olmuştur. Kendimizin nasıl yapılacağını bilmediğimiz sporları seçmiyoruz. Kızımın babasıyla snowboard yapmaya gittim, o yüzden ona da küçük bir snowboard aldık."

Zar zor ayakta duran ya da yürüyen 11 aylık bir bebek, snowboard yapmak için çok küçük olabilir, ancak Yuji'nin fiziksel formunun iyi olması, onunda farklı sporları deneyimlemesine imkan veriyor. Fan, "Biraz daha büyüyünce bunu denesin diye düşünüyorduk, ancak bunu gerçekten sevdi" diye ekledi. "Evde denediğinde hiç korkmadı ve bundan çok hoşlandı."

Snowboarda ilk görüşte aşık olan 11 aylık bir bebek, karda eğlenceli vakit geçirdi.

"Thaiwoo Kayak Merkezi'ne birçok kez geldik. Yuji buranın personeliyle ve komşularla çok iyi geçiniyor. Kentte yaşamanın tersine burada günde üç-dört saat dışarıda oynayabilmesi onun için harika." Beijing Yaz Olimpiyatları sırasında 2008 yılında üniversite ikinci sınıf öğrencisi olan Fan, o dönemli muhteşem olimpiyat atmosferini hatırlıyor. "Chongli'ye kısa zaman sonra tekrar gelerek Kış Olimpiyatları'n deneyimlemeyi umuyoruz."

Editör: İRFAN KARSLI