Dünya

Çin, yoksullukla mücadele kapsamında yeniden yerleştirilen kırsal nüfusun istihdamında ilerleme kaydetti

Çin'de ekonomik planlamanın başındaki kuruluş olan Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu'ndan yetkili Tong Zhangshun'a göre, yeniden yerleştirilenler arasından şimdiye dek y...

Abone Ol

Çin'de ekonomik planlamanın başındaki kuruluş olan Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu'ndan yetkili Tong Zhangshun'a göre, yeniden yerleştirilenler arasından şimdiye dek yaklaşık 3,78 milyon kişi istihdam edildi. Bu da, yeniden yerleşime tabi tutulan hanehalklarında çalışacak durumda olan en az bir aile üyesinin bir işe sahip olduğu anlamına geliyor.

Tong, ülke çapında oluşturulan yeni yerleşimlere yerleştirilen nüfus için istihdam yaratılmasına yardımcı olmak amacıyla bu bölgelerde sanayi parkları, atölyeler ve turizm programlarının faaliyete geçirildiğini söyledi. Tong, 14. beş yıllık plan süresince (2021-2025) hükümetin yeni yerleşimlerde altyapı ve kamu hizmetlerini iyileştirmeye devam edeceğini belirtti. Çin yoksullukla mücadele kapsamında yeniden yerleştirme programlarını 2020 sonu itibarıyla tamamladı. Programlar kapsamındaki 9,6 milyon kişinin tamamı yeni evlere taşınarak yoksulluktan kurtuldu.