Yurt

Çin, yoksulluğun azaltılmasını sağlamlaştırmada ilerleme kaydetti

BEİJİNG, 23 Şubat (Xinhua) -- Liu düzenlediği basın toplantısında, bir zamanlar yoksul nüfusun tekrar yoksul hale dönmesini önlemek için dinamik bir izleme ve destek mekanizma...

Abone Ol

BEİJİNG, 23 Şubat (Xinhua) -- Liu düzenlediği basın toplantısında, bir zamanlar yoksul nüfusun tekrar yoksul hale dönmesini önlemek için dinamik bir izleme ve destek mekanizmasının kurulduğunu ve izlenenlerin yaklaşık yüzde 70'inde bu riskin olmadığını belirtti.

Merkezi hükümet geçen yıl, kırsal canlanmayı desteklemek için 156,1 milyar yuan (24,66 milyar ABD doları) ayırdı. Bu rakam, bir önceki yıla göre 10 milyar yuan artışa işaret ediyor. Liu, bu miktarın yüzde 50'den fazlasının sanayinin kalkınmasına harcandığını vurguladı.

2021 yılında 31,45 milyon kişi yoksulluktan çıkarak iş sahibi oldu. Rakam, bir önceki yıla göre 1,26 milyon, yani yüzde 4,2 oranında artışı gösteriyor. Yoksulluktan kurtulanların kişi başına düşen net geliri ise 2020 yılına kıyasla bin 810 yuan veya yüzde 16,9 artışla 12 bin 550 yuana ulaştı.

Çin, doğu ve batı bölgeleri arasındaki işbirliğini derinleştirerek yoksulluğun azaltılmasını kırsal canlandırma ile etkin şekilde bağlayacak 33 politika hayata geçirdi. Liu, ülkede yoksulluğun hafifletilmesine ilişkin yeniden yerleşim için hedefe yönelik yardım ve takip desteği sağlandığını ifade etti.

Yoksulluktan kurtulan insanların gelirlerini gelecekte artırmak için daha fazla çaba gösterileceğini belirten Liu, yeniden yerleşim alanlarında, sanayi istihdamı, altyapı ve kamu hizmetlerine yönelik takip desteğini artırmak için çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

Çin, 2022 yılı için 1 numaralı merkezi belgesini Salı günü açıklayarak, kırsal canlanmayı kapsamlı şekilde ileriye götürecek hayati görevleri özetledi. Belgede, "Çin'in tahıl güvenliğini güvence altına almaya ve yoksulluğa büyük oranda geri dönüşün önüne geçmeye yönelik sonuçlar almalıyız" ifadesi yer aldı.